Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Aanpassing aansluiting zijstraten Vekemans en Kleinrees op N19 Kasterlee

Sinds het Agentschap Wegen en Verkeer (AWV) de verkeerslichten heeft geplaatst op het kruispunt van Kleinrees met de Turnhoutsebaan (N19), is de ontsluiting verre van optimaal. De zijwegen zijn te smal, waardoor er moeilijkheden zijn bij kruisend verkeer, zeker bij landbouw- en vrachtverkeer.

“Kort na de plaatsing hebben we AWV op dit euvel gewezen, maar we kregen de boodschap dat zij geen initiatief zouden nemen om de gemeentelijke zijwegen aan te passen”, vertelt schepen van openbare werken Guy Van de Perre. ”Daarom stelden we zelf een studiebureau aan om de mogelijke verbeteringen uit te werken.”

Nu het studiewerk en de noodzakelijke grondverwervingen achter de rug zijn, is een aannemer gestart met de werken. Op dit moment gebeuren opbraak- en aanpassingswerken in functie van allerlei nutsinfrastructuur, die zowel boven- als ondergronds talrijk aanwezig is.

In februari zullen de verschillende nutsmaatschappijen dan de nodige verleggingen en verplaatsingen uitvoeren. Vervolgens zal de aannemer de nodige wegeniswerken uitvoeren en de aansluiting van Kleinrees met Turnhoutsebaan verbreden. Momenteel wordt ingeschat dat de werken ongeveer half april klaar zullen zijn, maar dat is afhankelijk van de weersomstandigheden.

In die periode zal gemotoriseerd verkeer omgeleid worden via Langstraat. Fietsers en voetgangers kunnen wel steeds door.

Omdat verbreding van de weg aan de overkant van het kruispunt niet mogelijk is, zal in Vekemans een enkelrichting ingevoerd worden van zodra de werken in Kleinrees klaar zijn.

“We zijn blij dat de werken nu eindelijk van start zijn kunnen gaan, en zijn ervan overtuigd dat we hiermee de veiligheid voor vele weggebruikers aanzienlijk verhogen”, besluit Van de Perre.

Vekemans, Kasterlee, België

Deel dit artikel